Kuoro ja Covid-19

No kauaa ei ehditty pitää blogia, kun maailma pysähtyi koronan takia. Tämä tietenkin vaikutti myös kuoromme toimintaan ja tämän blogin pitämiseen. Joten tehdäänpä ihan pieni yleiskatsaus, miten kuoro on pärjännyt nämä pari vaikeampaa vuotta.

Aluksi kuoromme toimi normaalisti paikan päällä, mutta tietenkin pidimme huolta tarpeeksi isoista turvaväleistä. Myöhemmin otimme myös käyttöön kasvomaskit. Pian kuitenkin kokoontumisrajoitukset tiukentuivat, jonka seurauksena lähdimme kokeilemaan etäharjoituksia. Etäharjoitukset pidettiin Zoom-sovelluksen kautta. Jokainen kuorolainen pääsi netin välityksellä osallistumaan harjoituksiin, jossa käytiin tulevia konserttikappaleita läpi ja harjoiteltiin stemmoja. Kuorolaisemme pysyivät sitkeästi mukana toiminnassa, vaikka etäharjoittelu ei ollutkaan paras mahdollinen tapa harjoitella kuorossa laulamista, sillä mikrofoneja ei voinut pitää harjoitellessa päällä. Tämä johtui siitä, että useamman mikrofonin ollessa päällä äänet toistuivat eri tahtiin. Äänenkierron vuoksi jouduimme pitämään siis vain kuoronjohtajan mikrofoni päällä. Onneksi etäharjoituksista löytyi positiivisiakin puolia, sillä stemmoja oli nimittäin hyvä harjoitella myös tätä kautta. Mikrofonien kiinnipito mahdollisti, että omaa stemmaansa pystyi harjoittelemaan samalla, kun joku muu ääni harjoitteli. Piristystä toi myös se, että ennen harjoituksia ja tauon aikana pystyimme vaihtamaan kuulumisia. Onneksi etäharjoittelua ei jatkunut loputtomiin, vaan nykyään voimme taas pitää harjoitukset normaalisti paikan päällä. Korona toi tullessaan kuitenkin joitakin rajoituksia, joita joudumme edelleen huomioimaan toiminnassamme. Tällä hetkelläkin harjoitellessa pidämme huolta turvaväleistä. Halukkaat käyttävät yhä kasvomaskeja ja tietenkin vain terveet saavat saapua harjoituksiin. Eli samaa käytäntöä noudatetaan, kuin monissa muissakin ryhmätilanteissa. Muuten olemme jo täydellä tohinalla ja innokkuudella harjoittelemassa juhlavuoden konserttiamme.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close