Kuoron historiaa

Rekolan Sekakuoro perustettiin Helsingin maalaiskunnassa (nyk. Vantaa) vuonna 1952 ja rekisteröitiin vuonna 1953. Kuoron perustivat kymmenisen innokasta rekolalaista laulajaa. Kuoro on toiminut sen jälkeen aktiivisesti vuosikymmenten ajan; se on kasvanut parhaimmillaan 65 laulajan joukoksi.

Ensimmäinen kuoronjohtaja oli Rekolan koulun opettaja, Kaija-Liisa Itkonen. Vastaperustetun kuoron kevätkonsertti pidettiin Rekolan ”museokoulun” rappusilla, jossa ”Taas leivoset ilmassa leikkiä lyö” kaikui aurinkoisessa kevätsäässä. Kuoron taiteellisena toimi pitkään maineikkaasti monta vuosikymmentä oopperalaulaja Harras Hursti. Vuodesta 1999 alkaen kuoron taiteellisena johtajana toimi Jori Männistö. Kuoron taiteellisena johtajana oli syksystä 2014 alkaen Jaana Raivio. Uusi taiteellinen johtaja Anu Pulkkinen aloitti syksyllä 2016

Kuoro on osa Vantaan Aikuisopiston toimintaa. Suurin osa laulajista on vantaalaisia, mutta harjoituksiin kuljetaan pitkienkin matkojen päästä.

Vuosittain on useampia esiintymisiä kirkoissa, kouluilla ja erilaisissa tapahtumissa. Perinteeksi on muodostunut adventtisunnuntain konsertti Rekolan kirkossa sekä joulukonsertti Pyhän Laurin kirkossa. Kuoro on esiintynyt ja laulattanut yleisöä Vantaan Kotiseutuyhdistyksen Myllyillassa kesäisin omalla vuorollaan.
Kuoron ohjelmistossa on ollut kansansävelmiä, iskelmiä, ”ikivihreitä”, virsiä, oopperakohtauksia, rakkauslauluja, gospel-musiikkia sekä klassista musiikkia.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close